Webbutik

Välkommen in i vår webbutik! Sedan flera år har vi en liten trädgårds-och hantverksbutik i Enköping. Nu finns vi även som webbutik. Här kan du köpa garn och fina trädgårdsredskap och annat smått och gott. Vår ideologi är att bara ha sådant i vår butik som vi själva tycker om, använder själva och som fungerar bra.
Trädgårdsredskapen är av högsta kvalitet, garnet är av naturmaterial, övriga produkter är också av god kvalitet, svensktillverkat så långt som det går och när vi kan så väljer vi ekologiska alternativ. Välkommen att kika runt! / Elisabet och Lena

Garn

Här hittar du vårt garn som är till försäljning i webbbutiken.

Lettlopi från Istex och Svensk ull tretrådigt finns i vårt garnsortiment. Lettlopi från Istex är 100 % islandsull. Den isländska ullen är spunnen med två olika fibrer – det mjuka, kortare underhåret och det längre, grövre täckhåret. Denna unika blandning ger ett garn som blir värmande, samtidigt som det andas. De färdiga plaggen blir varma, lätta och underbart mysiga. Léttlopi är det mest populära garnet från Ístex, det finns många fina färger att kombinera med varandra i till exempel de populära islandströjorna Riddari och Aftur bland många andra. Lettlopi stickas med stickor 4 -4½, gärna med rundsticka och särskilt när man stickar de mönsterstickade oktröjorna.

Svensk ull tretrådigt – Ullgarn av 100 % svensk ull, det finns i många vackra färger, det är färgat på gråmelerad ull, så färgerna blir väldigt levande. Detta tretrådiga ullgarn är helt obehandlat, det ligger på 100 grams härvor och stickas med stickor 4 mm. Garnet spinns i Klippans yllefabrik i Riga. Garnet passar mycket bra att sticka härliga, varma tröjor och koftor av, men det passar också bra till vantar och mössor. Ett härligt äkta garn, underbart att sticka av.

Trädgård

Här hittar du trädgårdsprodukter som är till försäljning i webbbutiken.

En bra sekatör och en riktigt bra grensåg är nödvändigt vid beskärningsarbete.

Silky hör till de bästa hopfällbara grensågarna på marknaden. Grensågen Silky PocketBoy Curve Professional är en fällbar såg med många användningsområden. Pocket Boy är mycket bra vid olika beskärningsarbeten liksom för friluftsliv. Sågen är liten och ryms i fickan eller ryggsäcken. Den klarar både små och stora grenar. Det bågformade sågbladet gör sågen särdeles effektiv. Gummiklätt och greppvänligt handtag.

En bra sekatör är A och O vid beskärningsarbete. Sekatören Chikamasa PS 7Y är en japansk sekatör med skär av högkvalitativt kolstål. Sekatören används av park-och kyrkogårdsförvaltningar, florister och privatpersoner. Sekatören är en smidig modell som passar även mindre händer. Den har mycket bekvämt grepp och utbytbara skär.

Smått och Gott

Här hittar du hantverk presenter m.m. som är till försäljning i webbbutiken.

Besök oss

Öppettider oktober-mars

Onsdag-fredag 11-18
Lördag 11-15

Öppettider april-september

Tisdag-fredag 11-18
Lördag 11-15

Betalning med swish