GARN

Vi kan inte leva utan garn

Därför är det helt naturligt att vi också säljer garn i vår butik. Vårt garn är av naturmaterial förutom den lilla tråden polyamid i strumpgarnet för slitstyrkans skull.

Järbo tvåtrådig ull

Håller i många år och blir vackrare ju mer du använder det. Stickas lika fint på tunna stickor till vantar som på grova stickor till luftiga tröjor. Ullen i garnet är en kvalitetsull som kommer från Nya Zeeland. Järbo samarbetar med Klippan yllefabrik känd för sina ullprodukter sedan 140 år, de besöker årligen Nya Zeeland för att träffa fåren och producenterna. Ullen är garanterat mulesing-fri.  

Islandsgarn

Framför allt säljer vi islandsgarn av olika slag. Garnet kommer från islandsfåret. Islandsullen är spunnen med två olika fibrer, den mjuka kortare underhåret och det längre och grövre täckhåret. Denna kombination är mycket värmande samtidigt som det andas. Plagg av islandsgarn blir mycket varma, sköna och lätta.

Vi har Lettlopi, Alafosslopi och Einband. Lettlopi har vi i många vackra färger och är lätt och skönt att sticka av. Både Lettlopi och Alafosslopi går mycket bra att tova och är också lämpligt att nålbinda.

Strumpgarn

Vi har socksgarnet Mellanraggi och det lite tunnare Juniorraggi i några fina färger. Sockgarnerna är  av superwash-behandlad ull, förstärkt med polyamid så blir strumporna slitstarka och tåliga.

 

Alpackaull

Alpacka-Solo kommer från Peru där alpackan lever på 4000 meters höjd och på vad naturen har att bjuda. Garnet är mjukt och skönt. Plaggen blir mjuka, följsamma och hållbara.

Hantverk, Ull, Garn, lokalt, enköping

Lokalproducerat finullsgarn

Vi säljer mjukt finullsgarn som är lokalt producerat och växtfärgat. Ullen kommer från Leicester-får och garnet är handspunnet. Passar till härliga sjalar eller handledsvärmare.

Garn, finullsgarn, enköping,

Stickor

Vi har fastnat för stickor i björk. De är lätta och lena att sticka med. I butiken finns både strumpstickor och rundstickor i storlekar som passar vårt garn.

Stickor, Garn, Sticka, Hantverk, Enköping