GARN

Vi kan inte leva utan garn

Därför är det helt naturligt att vi också säljer garn i vår butik. Vårt garn är av naturmaterial förutom den lilla tråden polyamid i strumpgarnet för slitstyrkans skull.

Baby Merino

Från Svarta Fåret är ett supermjukt och lyxigt garn av hundra procent mjukaste merinoull. Garnet passar därför perfekt till plagg stickade för barn, men även för vuxna som vill ha ett garanterat mjukt plagg som värmer skönt.

Islandsgarn

Framför allt säljer vi islandsgarn av olika slag. Garnet kommer från islandsfåret. Islandsullen är spunnen med två olika fibrer, den mjuka kortare underhåret och det längre och grövre täckhåret. Denna kombination är mycket värmande samtidigt som det andas. Plagg av islandsgarn blir mycket varma, sköna och lätta.

Vi har Lettlopi, Alafosslopi och Einband. Lettlopi har vi i många vackra färger och är lätt och skönt att sticka av. Både Lettlopi och Alafosslopi går mycket bra att tova och är också lämpligt att nålbinda.

Finullsgarn från Gotlandsfår

från Vreta gård, Enköping

Lingarn – Kalinka

Garnet är producerat i Sverige men linet odlas i Frankrike. Ett fantastiskt garn med härlig lyster. Passar bra till att sticka jumprar och koftor.

Mellanraggi

Innehåller en mix av superwashbehandlad ull och polyamid som gör garnet slitstarkt och tåligt. Därför passar det särskilt bra till sockor.

Soft Cotton

Ett populärt bomullsgarn. Mjukt och följsamt, i en härlig pigg färgpalett med mycket att välja på. Soft Cotton är förstahandsvalet för dig som söker ett lite tjockare bomullsgarn som snabbt blir till roliga pyssel och virkprojekt.

Soft Lama

Från Svarta fåret är ett lyxigt ullgarn tillverkat av hundra procentbabylamaull. Lamafibern är mjuk, temperaturreglerande och har en fin lyster. Soft Lama är en otroligt mjuk och behaglig kvalitét och eftersom lamafibern anpassar sig till kroppstemperaturen är plagg stickade i Soft Lama sköna att använda året om. Soft Lama finns i vackra dova färger.

Stickor

Vi har fastnat för stickor i björk. De är lätta och lena att sticka med. I butiken finns både strumpstickor och rundstickor i storlekar som passar vårt garn.

Stickor, Garn, Sticka, Hantverk, Enköping

Strumpgarn

Vi har socksgarnet Mellanraggi och det lite tunnare Juniorraggi i några fina färger. Sockgarnerna är  av superwash-behandlad ull, förstärkt med polyamid så blir strumporna slitstarka och tåliga.

 

Svenskullgarn

Ett härligt ullgarn, helt och hållet producerat i Sverige. Garnet finns i många färger, det är färgat på gråmelerad ull, så färgerna blir väldigt levande.

Ulrika Natur

Från Svarta Fåret. Ett mjukt obehandlat och naturligt värmande ullgarn. Ulrika Natur finns i en behaglig baspalett med spännande accentfärger; perfekt för mönsterstickning, ränder och även enfärgade plagg där de vackra naturliga färgerna får ta plats.